Célba értek az észrevételek: finomhangolják a Dayka-átkötésnél a forgalmi rendet

Megosztás

Sokan kritizálták és tették közzé észrevételeiket a lakosság oldaláról a több helyen is problémás forgalmi rendről, ami a Dayka-átkötés frissen átadott részét érinti. Ezen változtatnak a jövő héten, ne vezessünk megszokásból.

Veres Pál polgármester maga jelentette ezt ki a közösségi médiában, kíváncsian várjuk, mennyivel javul majd a közlekedési rend az érintett szakaszokon.

“Az átadás óta eltelt hetek és a lakosság észrevételei alapján a tervek szerint a jövő héten még finomhangolják a Dayka-átkötés és a környező utcák megváltozott forgalmi rendjét. Erről egyeztettem ma a közlekedési szakemberekkel, akiknek jeleztem, a napokban több kritika érte a jelenlegi forgalmi rendet.

🚦A Dayka-átkötés átadása egy olyan időszakban történt, amikor az iskolai szünet miatt a megszokotthoz képest kisebb volt a forgalom a környéken. A végleges, mind az autósok, mind a gyalogosok számára optimális forgalomszervezési megoldások kialakításához azonban szükség van a teljes forgalmi terhelés során megszerezhető tapasztalatokra is – fogalmazták meg a szakemberek.

Amíg nem történik változás, arra hívnám fel, elsősorban az autósok figyelmét, hogy például a Kossuth Gimnáziumot a reggeli csúcsidőben nemcsak a Hunyadi, hanem alternatív útvonalként a Petőfi és a Meggyesalja utcákon keresztül is meg lehet majd közelíteni, ha újraindul a tanítás.

A Dayka utca környékén több helyen is megváltoztak a kanyarodás szabályai, új táblákat helyeztek ki, egyes kereszteződésekben pedig ma már jelzőlámpák irányítják a forgalmat, így nem árt a fokozott óvatosság, és nem szabad „megszokásból vezetni” – fogalmazott Veres Pál.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek